Educació eliminarà 60 barracons fins a final de legislatura

Podem i el Partit Popular critiquen que el nou curs comenci amb 116 aules modulars

El Govern ha contestat a les crítiques de Podem i el Partit Popular sobre l'inici del curs escolar amb un total de 116 aules modulars, conegudes com a barracons, assegurant que  està  previst que a final de legislatura s'eliminin 60 d'aquestes aules, segons ha explicat el conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

El PP ha destacat que l'existència de barracons en aquest nou curs és un dels fracassos personals de la presidenta Armengol. Podem també ha manifestat que l'eliminació d'aquestes aules provisionals era una de les prioritats de l'Executiu que no s'han complit.

March ha indicat que la Conselleria disminuirà de manera progressiva la presència d'aules prefabricades a les escoles de les Illes i preveu que aquest nou curs comenci amb set barracons menys, una xifra que es reduirà fins a 15 menys a final d'enguany. A principi de legislatura el nombre era de 93. March ha indicat que la necessitat d'aquesta infraestructura  és  deguda a la falta de planificació de l'anterior Govern del PP i a la pressió demogràfica que registren les Illes any  rere  any.

El conseller ha explicat que sense ampliar la capacitat dels centres "serà difícil que hi hagi menys barracons". Per això, ha explicat, s'han  invertit  aquest estiu més de 12 milions d'euros en obres a centres educatius de les Illes, amb 134 obres en execució o contractació.

Ha destacat les obres d'ampliació als centres Berenguer d' Anoia  d'Inca, IES de Binissalem i Joan Ramis i Ramis de Maó, com també el nou centre de Santa Maria.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF