Es detecten 26 nous positius per coronavirus a residències de Mallorca

La Conselleria afirma que és un dels focus de més preocupació

La Conselleria de Salut ha detectat 26 nous positius per coronavirus a residències de Mallorca. "És un dels focus de més preocupació", ha assegurat  el doctor Javier Arranz, portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses.

Arranz ha donat les dades actualitzades amb relació al seguiment que s'està fent per part de la Conselleria a les residències de gent gran. A Mallorca, a la residència Domusvi, ubicada a la Costa d'en Blanes, s'hi han detectat deu nous casos de coronavirus. També a la residència Elena, als nou que ja hi havia, s'hi han sumat catorze casos més. Alhora a Las Arcadias, dos residents han donat positiu a les proves del covid-19 i a la Bonanova un usuari i un treballador també. 

Les residències de les Balears ja sumen 70 infectats per coronavirus

A la residència Bonanova han donat negatiu a les proves 40 usuaris del mateix mòdul on s'havien detectat casos positius, i a la residència Elena, on hi ha 23 casos en total, tres proves també han estat negatives, que han estat traslladades fora de l'edifici. A la Domusvi, en total n'hi ha dotze, després que aquest dilluns s'hi hagin comptabilitzat deu casos nous. 

Residències de Menorca i d'Eivissa

El nombre d'infectats per coronavirus a la residència geriàtrica del Mercadal es manté en 12 usuaris, després que els resultats de les proves practicades a dos interns i tres treballadores donassin negatiu. 

A les residències d'Eivissa Sa Serra i Can Blai, la xifra d'infectats es manté. A Can Blai hi ha  tres usuaris i un treballador. A Sa Serra d'Eivissa s'han contagiat dos treballadors i un usuari.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha destacat que l' arribada de material serà per atendre les necessitats no només del món sanitari, sinó també del social. Els consells insulars han traslladat al Govern les seves necessitats i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, en gestiona el repartiment i la recollida, ja que, segons ha explicat Gómez, es tracta d'un tema de "residus".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF