Societat 27/03/2020

Les residències de les Balears ja sumen 70 infectats per coronavirus

Mallorca acumula el nombre més gran de casos, amb 54 positius

Maria Fuster
2 min
Imatges de les tasques de desinfecció de l'Exèrcit a Son Tugores

PalmaLes residències de gent gran i discapacitats són un dels indrets més afectats pel coronavirus i ja sumen 70 infectats a les Balears, 10 dels quals són treballadors, segons les dades de la Conselleria de Salut. Per illes, Mallorca acumula 54 casos, Menorca en té 12, i Eivissa, 7.

A Mallorca ja s'han detectat 13 infectats a la residència per a discapacitats de Son Tugores, entre els quals hi ha un treballador. De fet, una unitat de l'Exèrcit de Terra va desinfectar aquesta residència dimecres passat.

Al centre Mater Misericordiae, el qual també és per a discapacitats, 12 usuaris han donat positiu per coronavirus fins ara, tres dels quals han mort. A més, a la residència i el centre de dia que Mater Misericordiae té a Costitx també s'hi han trobat casos d'infecció per coronavirus: tres usuaris de la residència i un del centre de dia. En el cas d'Amadip, també de discapacitats, un usuari ha donat positiu a les proves fins ara.

Pel que fa a les residències de gent gran, la de Sant Miquel-Oms, gestionada pel Consell de Mallorca és una de les més afectades, amb 11 infectats, un dels quals va morir. D'aquests, n'hi ha dos que són treballadors. Salut ja ha fet 67 proves de coronavirus en aquest centre. Amb aquesta situació, la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, va assegurar dimarts passat que s'estan aplicant "mesures i protocols de protecció extrema", amb control diari de la temperatura de residents i treballadors i aïllaments preventius. A la Bonanova, també gestionada pel Consell de Mallorca, han donat positiu un resident i un treballador. Aquesta és també la situació del centre privat de Son Ametller, on també hi ha un resident i un treballador afectats.

A Menorca, el municipi del Mercadal viu un dels pitjors moments des que es va iniciar la crisi del coronavirus després que la Conselleria de Salut hagi confirmat que 10 de les 11 proves que s'han fet a interns del geriàtric han donat positiu per coronavirus. Amb 22 residents, es tracta gairebé del 50%. A més, aquesta xifra podria augmentar, perquè encara hi ha vuit proves pendents d'analitzar, i això sense comptar els treballadors. D'altra banda, a Cala Estància hi ha un resident i un treballador infectats.

A les residències eivissenques, Can Blai és la que té a hores d'ara més infectats, amb tres usuaris i un treballador. A Sa Serra d'Eivissa s'han contagiat dos treballadors, i a Cas Serra ha estat un usuari el que ha donat positiu per coronavirus.

stats