La residència geriàtrica del Mercadal acumula 10 positius per coronavirus

Preocupació perquè la xifra podria augmentar en les pròximes hores

El municipi del Mercadal, situat al centre de Menorca, viu un dels pitjors moments després de la confirmació, per part de la Conselleria de Salut del Govern balear, que 10 dels 11 resultats de proves efectuades a interns del geriàtric han donat positiu per coronavirus. Aquesta xifra podria augmentar en les pròximes hores perquè queden 8 proves pendents d'analitzar, i això sense comptar els treballadors que encara no s'hi han sotmès. 

La situació és crítica en un municipi petit com es Mercadal. La por s'ha apoderat dels ciutadans que, en línies generals, estan respectant l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol. Són moments de tristor perquè el geriàtric és un símbol per a una població que sempre té present aquest equipament en les principals celebracions. El positiu ahir de tres interns despertà caloroses mostres de suport a la plantilla, confinada a les seves llars. El futur s'afronta amb pessimisme, ja que tothom és conscient que estam davant un col·lectiu vulnerable.

L'Ajuntament del Mercadal, d'acord amb l'empresa gestora del centre, ha decidit posar a disposició dels treballadors un pis de titularitat municipal perquè tots aquells que ho vulguin, de manera voluntària, passin la quarantena a l'habitatge. La realitat del coronavirus ha convulsionat els geriàtrics de tots els municipis. Sense anar més lluny, aquest divendres hi ha transcendit un possible cas positiu en el centre sociosanitari de Santa Rita de Ciutadella. 

Detecten tres positius per coronavirus al geriàtric del Mercadal

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF