Societat 26/03/2020

Detecten tres positius per coronavirus al geriàtric del Mercadal

L'Ajuntament valor aïllar els treballadors en un hotel del poble

Ivan Martin
1 min
El geriàtric d'Es Mercadal acumula tres positius per coronavirus.

Es MercadalTres residents del centre geriàtric del Mercadal han donat positiu per coronavirus i estan aïllats per evitar la propagació de la malaltia pel centre, segons ha pogut saber l'ARA Balears de fons pròximes a l'ajuntament del municipi.

Es tracta del primer cas de contagi de Covid-19 en una residència geriàtrica a Menorca. Curiosament, aquesta mateixa setmana els interns havien difós un vídeo en el qual informaven les seves famílies del seu bon estat de salut i demanaven a la resta de ciutadans que quedassin a casa seva. La residència i el centre de dia tenen 40 places, 23 de caràcter residencial, 17 de conveni entre el Consell de Menorca i el Govern balear i quatre de municipals, dues de les quals són de l'IB-Salut. Les 17 restants s'ubiquen en el centre de dia, 11 de dependència i 6 municipals.

Per la seva banda, l'Ajuntament del Mercadal valora la utilització de l'hotel Jeni per aïllar el personal que treballa a la residència. El batle, Francesc Ametller, ha assegurat que el propietari d'aquest establiment ha ofert les instal·lacions: "N'he traslladat la possibilitat a la presidenta del Consell de Menorca. És una opció, tot i que primer cal saber si augmentaran els casos de coronavirus".

Ametller explica que els tres contagiats tenen símptomes lleus i que una UVAC s'ha desplaçat fins a la residència per analitzar amb detall la situació. "Tenen poca febre, però són un col·lectiu molt vulnerable i ens preocupen. Caldrà fer les proves a la resta d'interns i treballadors", ha assenyalat.

stats