Cort diu que retira els patinets elèctrics de lloguer, però el servei continua funcionant

Fonts de l'empresa Wind asseguren que la Policia Local va treure del carrer tres vehicles perquè es pensaven que eren robats, però ja els han retornat

L'Ajuntament de Palma diu que ha retirat diversos patinets elèctrics que l'empresa  Wind  ha començat a llogar a la ciutat com a part d'un projecte pilot. Tot i això, el servei segueix en actiu i fonts de l'empresa asseguren que la Policia Local va treure tres perquè es pensaven que eren robats, però ja han estat retornats. 

Wind  va posar en servei entre deu i vint patinets la setmana passada, tot i que segons la normativa de mobilitat es prohibeix qualsevol activitat lucrativa privada en espais públics. Gerard  Sellarès  és el responsable a Espanya de l'empresa i explica que s'ha posat en contacte diverses vegades amb l' Administració  sense resultat, i es defensa afirmant que "es va modificar l'ordenança aquest passat mes d'agost amb un decret sobre mobilitat que permet la regulació d'aquesta activitat si es té una autorització".

D'aquesta manera,  Sellarès  diu que "tot i que està publicat al  BOIB , l'autorització encara no es pot demanar enlloc i hem decidit fer una prova pilot per valorar mentre  esperam  la  resposta  de l'Ajuntament".

Wind  és una empresa que ofereix lloguer de patinets elèctrics (E- Scooters ) i bicicletes per fer viatges urbans de curta distància i fins ara només comercialitza a Madrid, amb més de 120 vehicles. A Barcelona ho varen intentar posar en marxa sense èxit, atès que la normativa prohibeix que els patinets de lloguer estiguin en espais públics i la Guàrdia Urbana els va retirar en  qüestió  de tres dies.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF