El Consell de Mallorca augmenta un 13% el seu pressupost en Cultura i Patrimoni

El pressupost creix bàsicament per una previsió de 5 milions per amortitzar el deute de les inversions que es varen fer en el teatre Principal de Palma

El departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca disposarà l'any que ve de 39,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 13,8% respecte d'aquest 2018, segons ha informat l'agència Efe. 

Es tracta d'uns pressupostos que "representen la materialització i consolidació d'aquells canvis que hem impulsat aquests darrers anys per estendre l'oferta cultural a Mallorca i fer realitat projectes com la Casa Blai Bonet i la restauració del monestir de Bellpuig", ha afirmat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

El pressupost creix bàsicament per una previsió extraordinària de 5 milions per amortitzar anticipadament el deute de les inversions que es varen fer en el teatre Principal de Palma. Per  Miralles, el pressupost consolida "la capacitat de gestió del departament" i els projectes d'inversió que s'han anat preveient els darrers anys.

També es dona un nou impuls a la reorganització del Pla estratègic de subvencions posada a disposició d'ajuntaments, professionals i associacions per incrementar l'oferta cultural a Mallorca.

Quant a les línies d'actuació prioritària, el vicepresident ha destacat l'increment d'un 11,8% del pressupost destinat al Pla estratègic de subvencions de cultura, que suma 3,4 milions d'euros per a l'any 2019.

Així mateix, es posa en marxa una nova convocatòria d'ajudes destinada a fomentar l'edició del llibre digital, dotada amb 50.000 euros. A més, creix el pressupost en altres línies de subvencions com arts escèniques, 65.000 euros més, fins als 365.000; cinema i audiovisual, 50.000 euros més, fins als 250.000, amb especial atenció als documentals; i una nova línia destinada a l'organització de festivals de teatre amateur amb 10.000 euros.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF