Condemnen per intrusisme la coordinadora d'una residència que es feia passar per infermera

El Col·legi d'Infermeria de les Balears (COIBA) presentà una demanda penal ja que "ni tenia formació ni estava col·legiada"

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha condemnat a vuit euros de multa amb responsabilitat subsidiària una persona que feia les funcions d'infermera sense ni estar titulada ni ser col·legiada.

Segons explica el Col·legi Oficial d'Infermeria en un comunicat, el tribunal considera provat el delicte d'intrusisme, ja que la condemnada que, a més era coordinadora del centre, duia a terme tota classe d'activitats que són competència de les infermeres, com és l'administració de medicaments injectables, la col·locació de sondes i extracció de sang.

El COIBA recorda que "en els casos d'intrusisme cobra especial rellevància la seguretat de les persones ateses, no només per les cures prestades inadequadament per la persona no habilitada, sinó també per totes les cures i atencions que la persona necessita i a les quals té dret". El col·legi recorda, a més, que totes les empreses sanitàries que requereixin infermeres han d'exigir el certificat de col·legiació, que és l'única manera de garantir la titulació professional.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF