Condemnen a 19 anys de presó un padrí per haver abusat sexualment dels seus dos nets a Maó

L'acusat abusà dels nins d'entre sis i deu anys de manera reiterada i els abusos foren detectats per l'escola

L'Audiència de Palma ha condemnat a 19 anys, sis mesos i dos dies de presó a un padrí per abusos sexuals carnals per via bucal, executats de manera reiterada, als seus dos nets. El gran tenia entre els 5 i 10 anys i el petit entre 6 i 7 quan tot succeí.

Ho detectà una mare de l'escola Sant Josep, de Maó, quan el seu fill li contà a casa que al pati jugava a fer-se fel·lacions amb un company. La mare del nin ho posà en coneixement del centre que acudí a Protecció de Menors.

Qui proposava el joc era el petit de les dues víctimes, que avisà que el joc l'havia après del seu padrí, segons explica la sentència. Quan el germà gran ho va saber, confessà que segurament era cert, ja que a ell li succeïa el mateix.

El germà gran quedà sota l'acollida dels seus padrins materns entre els anys 2005 i 2010. A la casa el padrí dormia sol en una habitació separat de la padrina. Era habitual que el net gran dormís amb ell tant el vespre com durant la migdiada. "Em demanà que li fes fel·lacions en diverses ocasions i arribava a ejacular", va explicar en el judici. Això succeí al manco fins a cinc ocasions.

En el cas del germà petit, que devia tenir entre 6 i 7 anys (ara ja en té 14), "ell es llevava els pantalons i em deia que li llepàs la tita", va declarar.

Durant el judici, l'acusat va negar els fets i haver tingut cap problema sexual mai. "Jo no som marieta, m'agraden les dones", va dir.

Posteriorment a la denúncia, i abans que l'acusat ingressàs a la presó, la família es va continuar reunint amb normalitat. "Al principi hi havia rebuig, però després de dos anys es passa, fins i tot per Nadal varen a anar a casa dels padrins a recollir els regals", testificà la mare dels menors.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF