Comencen els actes de la Diada de Mallorca més intercultural i descentralitzada

Les festes s'iniciaran a Llucmajor amb el pregó de Malika Kathir i inclourà activitats a diverses poblacions de l'illa fins al 31 de desembre

La  Diada  de Mallorca comença aquest dissabte els seus actes amb el pregó que es realitza a Llucmajor i que serà seguit d'unes 60 activitats culturals en 13 localitats de tota l'illa fins al 31 de desembre, en la commemoració més "intercultural i descentralitzada", segons el Consell de Mallorca.

El programa d'actes de la  Diada  de Mallorca d'aquest any s'iniciarà amb el pregó de  Malika  Kathir , doctora en Filologia Hispànica i mediadora cultural, i el concert de la  Diada , a Llucmajor.

La  Diada  de Mallorca, que se celebra el 31 de desembre, commemora la conquesta de Mallorca per part de Jaume I el 1229; és una de les festes més antigues d'Europa i des del segle XIII simbolitza i representa el naixement del poble mallorquí actual.

El 2018, la  Diada  de Mallorca està dedicada a la interculturalitat, l'existència en el territori insular de diferents cultures per l'arribada de gent de tot el món.

Cercaviles, tornejos de glosa, demostracions de tir amb fona, teatre, tallers, presentació de llibres, concerts,  contacontes, teresetes i  ball formen part dels actes d'enguany .

L'acte institucional de la  Diada  de Mallorca, amb el tradicional discurs del president del Consell, Miquel  Ensenyat , serà dia 29 a les 20.00 hores al teatre Principal de Palma; dia 27 es lliuren els Premis Mallorca i el 31, a partir de les 10.30 hores, se celebrarà la festa de l' Estendard , amb missa a la Catedral i la ' Colcada'  a Cort.

Fins al dia 31, hi haurà nombroses activitats culturals a Palma, Bunyola, Petra, sa Pobla, Binissalem, Felanitx, Son Servera, Algaida, Inca, s es  Salines, Campos,  Vilafranca i Sant Llorenç.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF