Mor el doctor Pau Cateura Bennàsser, catedràtic d'Història Medieval de la UIB

El pròxim 30 de setembre s’havia de jubilar, després de dedicar 44 anys de la seva vida a la docència i la investigació

La UIB ha comunicat aquest dilluns la mort del doctor Pau Cateura Bennàsser (Palma, 1949), catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears.  El pròxim 30 de setembre s’havia de jubilar, després de dedicar 44 anys de la seva vida a la docència i la investigació.

Cateura era llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, doctor en Filosofia i Lletres i catedràtic d’Història Medieval. Va arribar a la UIB l’any 1974 com a professor contractat. El mes de desembre de 1984 va aconseguir la plaça de titular a la Facultat de Filosofia i Lletres i l’any 2002, la de catedràtic d’Història Medieval. De 2001 a 2004 va ser vicedegà i cap d’estudis d’Història de la facultat.

El catedràtic va centrar la seva investigació en la història fiscal i financera de la baixa edat mitjana i des de feia dues dècades participava en projectes d'investigació finançats pel Ministeri. Va publicar més d'un centenar de treballs, entre llibres i articles, i va dirigir revistes d'història com "Mayurqa".

Alguns dels seus llibres són: "Els impostos indirectes en el regne de Mallorca" (Palma, 2006), "L'administració atrapada" (Palma, 2008) i "El crèdit i el sistema financer del regne de Mallorca" (Palma, 2009), entre d'altres. I just ara estava a punt de publicar el llibre "La crisi baixmedieval a la Corona d’Aragó (1350-1450)" , que havia coordinat en col·laboració amb Lluís Tudela.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF