Mallorca, Menorca i Eivissa tornen a demanar passar a la fase 3

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, s'ha reunit amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui destaca l'evolució positiva dels indicadors de covid-19 a les Illes

Mallorca, Menorca i Eivissa han tornat a demanar passar a la fase 3 de desconfinament. Només Formentera, que va ser dels primers territoris a iniciar la desescalada, va aconseguir passar a la fase 3 dilluns passat, tot i que el Govern balear havia demanat a Madrid si tot l'Arxipèlag podia  superar la fase 2 dia 26 de maig. Aquest dimecres ha tingut lloc la reunió bilateral entre el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut del Govern balear. El ministre Salvador Illa ha destacat l’evolució positiva dels indicadors de covid-19, el retrocés de l’epidèmia i la baixada de la pressió assistencial a les Illes Balears.

Des de la Conselleria es destaca que durant la darrera setmana hi ha hagut 16 casos menys de covid-19 i 112 persones han estat donades d’alta a les Illes. S’han fet 12.000 proves i hi ha 10 persones menys a l'UCI. Salut assegura que en poc temps el govern espanyol comunicarà si Mallorca, Eivissa i Menorca s’uneixen a Formentera en la fase 3, o no. 

"A poc a poc, sempre de manera segura i gràcies a la ciutadania i als professionals sanitaris, anam camí de la nova normalitat", assenyalen des de la Conselleria de Salut.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF