Més del 40% dels casos de coronavirus detectats fins ara a les Illes ja s'han recuperat

La detecció de 43 contagis més eleva el nombre total d'infectats a 1.412. També han mort cinc persones més

Un total de 79 pacients amb coronavirus han rebut l'alta entre aquest dimarts i dimecres, segons les dades de la Conselleria de Salut. Ha estat el dia amb més altes després del divendres de la setmana passada, en què es va arribar a les 136. En total, 616 persones del total de 1.412 afectats detectats ja han superat la covid-19. O sigui: més del 40% dels positius localitzats fins ara ja s'han recuperat.

Aquest mateix dimecres el Ministeri de Sanitat ha comunicat que a les Balears s'havien registrat 43 contagis més i hi han mort cinc pacients més amb coronavirus. Es tracta d'un augment del 3,1% respecte del total de casos detectats fins ara, un percentatge sis dècimes per dessota del d'ahir, dimarts.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha explicat que, amb aquestes xifres, queden 707 malalts actius detectats i ha destacat, com a dada positiva, que des de dia 4 les hospitalitzacions estan davallant. "Els casos greus de coronavirus estan en baixada" des de dimarts, hi ha insistit. També ha celebrat que hi hagi 10 sanitaris menys amb covid-19. Ara en queden 194 d'infectats, un 1,2% dels 16.000 professionals de la salut a les Balears. A banda, 341 estan sota vigilància activa.


Pel que fa a la situació dels hospitals, a Mallorca hi ha 456 hospitalitzats, 86 dels quals en unitats de cures intensives. 589 persones més reben atenció domiciliària per part de les UVAC. A Menorca hi ha 21 hospitalitzats (10 a l'UCI) i 38 persones més sota seguiment de les UVAC. A Eivissa hi ha 58 ingressats, 16 dels quals a l'UCI. A banda, 31 persones més són ateses per les UVAC a la pitiüsa gran i una a Formentera.

La Conselleria de Salut continua detectant positius a les residències de gent gran de les Balears. En concret, ha confirmat que ha trobat que quatre treballadors més tenien coronavirus, tots del centre Domusvi Palma, on han mort dos dels residents. En total hi ha 245 persones vinculades a les residències contagiades amb coronavirus, segons s'ha detectat fins ara. 178 són usuaris i 67, treballadors.


Pel que fa a les dades estatals, el nombre de morts a Espanya ha tornat a créixer per segon dia consecutiu, després de tres dies de davallada. S'han registrat 757 morts davant de les 743 de dimarts, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat. El nombre de casos confirmats, a més, s'eleva a 146.690, 6.100 més que aquest dimarts. Les persones que s'han curat ja són 48.021. 

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF