Àustria recomana no viatjar a Espanya però n'exclou les Balears i Canàries

El govern austríac ha dit que els viatgers que hi arribin de l'estat espanyol hauran de presentar un test negatiu de covid-19 per poder entrar al país

El govern d'Àustria ha anunciat aquest dijous que a partir de dilluns vinent recomanarà als seus residents no viatjar a Espanya, excepte a les Illes Balears i Canàries, segons ha informat l'agència Efe. Aquesta decisió s'ha pres a causa dels "desenvolupaments epidemiològics" de la pandèmia del covid-19 a l'estat espanyol.

El mateix govern austríac ha dit que els viatgers que hi arribin d'Espanya hauran de presentar un test negatiu de coronavirus per poder entrar al país i han informat que a partir de dilluns a les 00.00 h entrarà en vigor aquesta alerta, que de moment no inclou els dos arxipèlags. Així, desaconsellen "expressament" viatjar a qualsevol "de totes les províncies de la península Ibèrica".

A més, a partir del 10 d'agost, "els viatgers que actualment es trobin a la península espanyola o que tornin a través d'ella" hauran de presentar el resultat negatiu d'una prova de covid-19 per poder entrar a Àustria.

Bèlgica afegeix les Balears a la llista de zones per a les quals recomana quarantena

D'aquesta manera, Espanya se suma a la llista austríaca de gairebé 60 països amb el màxim nivell (6) d'advertiment de viatge, en la qual es troben Portugal, Bulgària, Romania, Suècia, Bòsnia, Montenegro, Rússia, Sèrbia, els Estats Units, Turquia, el Brasil, Xile, l'Equador, Mèxic, el Perú i Sud-àfrica, entre altres.

Dinamarca desaconsella viatjar a Espanya si no és imprescindible

Les autoritats daneses també han anunciat aquest dijous que a partir d'aquest divendres desaconsellen els viatges a Espanya que no siguin imprescindibles a causa de l'augment  de contagis de covid-19, encara que no imposen cap quarantena. 

Tot i que les principals agències de viatges varen demanar al govern regional que aplicàs a Espanya una solució regional, com fa amb la resta de països nòrdics (on diferencien les zones segons el risc de contagi), les autoritats han rebutjat aquesta possibilitat.  

Cal recordar que altres països demanaran que les persones que hagin estat a Espanya hagin de passar una quarantena quan tornin al seu país. Tant el Regne Unit com Bèlgica exigiran que els seus residents compleixin amb aquesta mesura.  Suïssa també ha pres aquesta iniciativa, però n'ha exclòs les Illes. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF