Economia 06/08/2020

Bèlgica afegeix les Balears a la llista de zones per a les quals recomana quarantena

El govern belga també ha afegit Madrid, que se suma a altres regions de l'Estat que també estaven dins aquesta zona "taronja"

Ara Balears
1 min
Unes turistes protegides amb mascareta i carregades amb maletes.

PalmaBèlgica ha afegit les Balears i Madrid a la llista de zona "taronja", per a les quals es recomana que els turistes que tornin facin quarantena, i en la qual ja estaven Girona, Tarragona, el País Basc, la Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria. Segons ha informat l'agència Efe, el Ministeri d'Exteriors belga ha actualitzat les seves recomanacions de viatge en relació amb la pandèmia de coronavirus.

Bèlgica té algunes regions a la llista "vermella" de llocs als quals no està autoritzat viatjar, que inclouen Aragó i Navarra i les províncies catalanes de Barcelona i Lleida.

D'altra banda, el govern belga també ha inclòs a la seva llista taronja diferents zones de França i la província de Vukovar-Syrmia a Croàcia. La web del servei d'Exteriors belga estableix una classificació entre zones verdes –a les quals no s'apliquen restriccions de viatge–; zones taronges, per a les quals recomana extremar la vigilància i fer quarantena o passar un test, i zones vermelles, a les quals no està permès desplaçar-se.

El Ministeri d'Afers Exteriors revisa diàriament el codi de colors sobre la base de les informacions dels experts de salut pública. Des de l'1 d'agost cada persona que torni a Bèlgica de l'estranger o que desitgi passar més de 48 hores al país ha d'emplenar un formulari d'identificació amb informació sobre el lloc de procedència, el mitjà de transport utilitzat per entrar a Bèlgica i altres detalls.

stats