Societat 05/08/2020

Suïssa també exigeix ara quarantena als viatgers d'Espanya exceptuant les Balears i les Canàries

La mesura entrarà en vigor dia 8 d'agost

Catalina Riera
1 min
Turistes a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaSuïssa ha imposat una quarantena de deu dies als viatgers procedents d'Espanya, exceptuant les Balears i les Canàries. El govern suís ha elaborat una llista en la qual figuren un total de 46 països als quals es recomana no viatjar i entre ells figura el territori espanyol, el qual ha inclòs recentment. Segons destaca a la pàgina web, la quarantena s'imposarà a partir d'aquest dissabte, dia 8 d'agost.

Les autoritats assenyalen que "qualsevol persona que no compleixi el requisit de quarantena està cometent un delicte" i pot ser sancionada amb una multa de fins a 10.000 francs, uns 9.280 euros. Així mateix, recorda que s'ha de seguir el procediment marcat per les autoritats, com, per exemple, declarar l'arribada al país en un termini màxim de dos dies. Recorda també que tot i que la prova del covid-19 doni "un resultat negatiu no descarta una infecció".

Amb aquesta mesura, Suïssa se suma a la iniciativa d'altres països que han aplicat la quarantena obligatòria pels ciutadans que retornin d'Espanya, com és el cas del Regne Unit. Una decisió que repercuteix en el sector turístic de les Illes i que està provocant una allau de cancel·lacions en les reserves.

stats