Alberto Encinas: "Jo no vull privar la meva filla de la seva mare"

El pare va recuperar la seva filla Olivia vuit anys després que la mare de la menor la segrestàs a Polònia 

Alberto Encinas, el pare de la nina d'11 anys que va ser alliberada a Polònia després que la seva mare la segrestàs fa vuit anys, ha assegurat aquest dilluns que la menor ha tingut una reacció "increïblement positiva" després de retrobar-se amb ell i amb la seva família a Mallorca. "Estam molt contents", ha subratllat. A més, ha remarcat que ell no vol "privar la seva filla de la seva mare", segons ha informat l'agència Efe. 

Encinas ha anat a la comandància de la Guàrdia Civil a Palma per donar les gràcies als investigadors que li han permès recuperar la seva filla. La nina, la seva padrina i la seva tia també l'han acompanyat.

La mare de la menor tenia un ordre de cerca després que la justícia determinàs que havia segrestat la petita, quan la mare no va tornar la menor el dia que havien quedat amb el pare. Això va succeir la nit de Cap d'Any del 2011. Segons ha assegurat Encinas, la nina dona detalls de tant en tant de la seva vida a Polònia, com ara que "canviava molt de casa i que no anava a l'escola".

Olivia, que en un primer moment no recordava la seva família paterna, amb la qual es comunica en alemany, començarà aviat a rebre classes particulars "per normalitzar la seva situació", ha indicat Alberto Encinas, que confia poder escolaritzar-la aviat.

"Ha estat molt dur, més dur del que podeu imaginar. No podia deixar de cercar-la però no veia com trobar-la", ha relatat l'home, que va sofrir enganys i traves per part de la Policia i la Fiscalia de Polònia, tot i que la justícia d'aquell país, com l'espanyola, li havia reconegut la custòdia i havia ordenat la detenció de la mare de la menor. De fet, la policia polonesa va emetre un document d'identitat de la nina, que va acudir a fer el tràmit amb tota normalitat acompanyada per la seva mare.

"Era una lluita molt difícil fins que va entrar en la recerca amb energia la Guàrdia civil, llavors això va començar a canviar", ha emfasitzat el pare, qui la setmana passada va rebre l'avís de la troballa d'Olivia i es va desplaçar d'urgència fins a Polònia, on un jutjat de Czestochowa havia dictat una ordre de lliurament immediat que es va complir sense incidents. Olivia té ajuda de psicòlegs per facilitar que assumeixi la seva nova situació després de vuit anys allunyada de la seva família.

El mallorquí Alberto Encinas recupera la seva filla, segrestada per la seva mare

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF