Societat 05/12/2019

El mallorquí Alberto Encinas recupera la seva filla, segrestada per la seva mare

Olivia va estar vuit anys a Polònia amb la seva progenitora, tot i que hi havia una sentència que en donava la custòdia al pare

Ara Balears
2 min
Imatge d'Alberto Encinas. / TWITTER

PalmaEl mallorquí Alberto Encinas ha aconseguit recuperar la seva filla Olivia, la nina de Pollença que va estar vuit anys segrestada per la seva mare, una dona polonesa, malgrat la sentència judicial que en donava la custòdia al pare.

La policia polonesa va localitzar aquest dimecres a la localitat de Katowice (sud de Polònia) Olivia i a la seva mare, Katarzyna Hlond, contra la qual hi havia una ordre de crida i cerca pel segrest de la menor, segons han informat a Efe fonts pròximes de la recerca. Després de conèixer la notícia, Alberto Encinas s'ha desplaçat a Polònia, on aquest dijous s'ha retrobat amb la seva filla.

Els fets varen succeir el desembre del 2011, quan Katarzyna va decidir viatjar amb Olivia, que llavors tenia tres anys, al seu país natal amb el pretext de visitar la seva família, encara que mai va tornar a Mallorca. Durant el període en què Olivia, qui avui té 11 anys, va restar segrestada, Alberto Encinas va gastar més 60.000 euros per intentat recuperar-la. L'any 2018 el cas d'Olivia Encinas va fer un tomb quan Katarzyna Hlond va desafiar l'ordre de crida i cerca per aparèixer en un programa de la cadena pública del seu país en el qual va assegurar que el seu exmarit l'havia maltractada.

Varen entrevistar la dona amb una perruca per dissimular-ne l'aspecte, a la casa dels seus pares, a Polònia. Durant l'entrevista, va reconèixer que duia "anys ocultant-se" de la justícia, i va afegir que tenia ajuda de "molta gent". L'advocat d'Encinas a Polònia, Juan Antonio Godoy, ha assegurat que "en principi això posa fi a anys de lluita judicial i extrajudicial i dona el triomf a un pare que ens ha donat a tots un exemple de perseverança i de fortalesa, en un cas en el qual moltes persones i institucions s'han bolcat per ajudar-lo".

stats