Air Europa vol fer un ERTO a causa del coronavirus

Encara no se sap quants d'empleats afectarà

Air  Europa farà un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació ( ERTO ). El motiu són les conseqüències que té el coronavirus en el sector de l'aviació, però encara no se sap quants d'empleats afectarà ni el temps que durarà. Cal tenir en compte que en l'àmbit estatal són 3.600 persones les que fan feina en aquesta companyia i 1.600  són  de Balears. Així ho ha indicat la Unió Sindical Obrera de les Illes Balears (USO).

USO i  Sepla , el principal sindicat de pilots, han comunicat en una nota que fins d'aquí a set dies no es crearà la comissió negociadora que determini la necessitat i l'abast de l' ERTO . Aquesta comissió tindrà un termini de  15  dies per aportar a l'autoritat de treball la documentació necessària per començar a executar-lo.

"Som conscients de la delicada situació per la qual passen moltes de les nostres empreses", i per això "supervisarem que aquestes mesures siguin proporcionals a la realitat de la situació financera de l'entitat i vigilarem que els drets dels nostres pilots es mantinguin", assenyala Sepla.

Per la seva banda,  Carlos   Varas , responsable de la secció sindical estatal d' USO - Air  Europa, ha afirmat que intentaran "minimitzar al màxim les repercussions per als treballadors" i que estan "cercant totes les alternatives perquè en cap cas suposin la pèrdua de treball".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF