Societat 02/01/2022

El 2022 comença amb l'arribada de set pasteres i més de 100 migrants

La darrera a arribar ho ha fet avui, diumenge dia dos, a les 13.50 h amb 5 migrants a Formentera

ARA Balears
1 min
Migrants en una petita pastera a la Mediterrània central esperen ser rescatats.

PalmaAny nou però amb la mateixa crisi migratòria de l'any passat. Amb dos dies de 2022 ja han arribat a les Illes un total de 108 migrants a l'interior de sis pasteres. La darrera és la quarta que ha arribat avui, diumenge. Ha estat albirada a Formentera quan faltaven deu minuts per a les dues. A l'interior hi viatjaven cinc migrants d'origen magrebí. Els ha rescatats Salvament Marítim i es troben en aparent bon estat de salut, segons ha informat la Delegació de Govern.

Abans, la darrera que s'havia notificat havia estat a les 10.50 h, quan el SIVE ha albirat una embarcació a prop de l'illa de Cabrera. A l'interior hi viatjaven 25 migrants d'origen magrebí, tots en aparent bon estat de salut.

Entre les 23.30 hores d'ahir i les 6.30 hores d'avui, ja havien arribat dues pasteres amb un total de 31 persones a bord. Tots els integrants són d'origen magrebí i es troben, segons sembla, en bon estat de salut.

La primera embarcació havia arribat ahir a les 22.35 hores. El SIVE en va fer l'albirament i, posteriorment, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil a les Illes (SMP) i Salvament Marítim varen dur a terme el rescat de les 18 persones que hi anaven a bord.

Per altra banda, la segona pastera que ha arribat en les darreres hores s'ha albirat a les 6.35 hores d'avui, diumenge. S'han rescatat fins a 13 persones que anaven a bord de l'embarcació. L'albirament també ha estat fet pel SIVE i hi han intervingut, com és habitual, el SMP de les Balears i Salvament Marítim.

Aquestes dues pasteres se sumen a les tres que van arribar ahir a les Illes. Ja són 113 els migrants que han arribat en els dos primers dies de l'any a les Balears amb sis embarcacions.

stats