Societat 13/12/2023

Unes 200 persones assisteixen a la preestrena de 'Faro', pel·lícula filmada a Menorca

La Fundació Foment del Turisme de Menorca i Menorca Film Market l'han patrocinada aportant 90.000 euros

Iván Martín
1 min
Part de l'equip de 'Faro' a la preestrena menorquina.

MAÓMés de 200 persones han assistit a la preestrena de la pel·lícula Faro, al cinema Ocimax, a Maó. És un treball de la directora Ángeles Hernández i és protagonitzat per Hugo Silva, Zoe Arnao, Irene Montalà i Sergio Castellanos.

La pel·lícula està rodada principalment a l'illa i la Fundació Foment del Turisme de Menorca i Menorca Film Market l'han patrocinada aportant 90.000 euros per al desenvolupament d'un projecte audiovisual que dona suport a la imatge de l'illa en mercats emissors a través del turisme cinematogràfic. Faro aborda una història de terror i duel familiar a través de la relació entre un pare i una filla i està ambientada en un far aïllat del món.

Faro arribarà als cinemes dia 26 de gener. El president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha destacat la importància d'aquests projectes: "Ajuden a diversificar l'economia i contribueixen a la desestacionalització. A més, mostren Menorca des d'una altra perspectiva". "Menorca és un plató de cinema que volem potenciar. De fet, recentment hem fet la segona edició del Menorca Film Market, que volem posicionar com un espai de referència per a professionals audiovisuals en l'àmbit local, estatal i internacional", ha afegit Vilafranca.

El rodatge de la pel·lícula, que es va allargar gairebé quatre setmanes, va generar un impacte econòmic de mig milió d'euros a l'illa.

stats