Societat 27/03/2023

Els dos milions d'euros de Vals Consum de Menorca s'esgoten en menys de cinc hores

Tenen un objectiu social, per combatre la inflació dels preus

Iván Martín
1 min
Imatge de la roda de premsa de presentació celebrada la setmana passada.

MAÓEls dos milions d'euros que el Consell de Menorca ha posat aquest dilluns a disposició dels ciutadans per adquirir productes en els comerços de proximitat s'han esgotat en menys de cinc hores, segons ha confirmat el conseller insular d'Economia. Bep Pastrana s'ha mostrat sorprès, ha explicat que malgrat la saturació que ha patit la plataforma, finalment s'han pogut fer els tràmits i ha recordat la importància de la iniciativa: "Els vals s'han d'emprar en els pròxims vint dies, en cas contrari tornarien a incorporar-se a la borsa del Consell".

Els dos milions d'euros en vals s'han repartit en 80.000 bitllets de 25 euros cadascun. Aquesta acció, promoguda pel Departament d'Economia, té la finalitat de donar suport als consumidors en la compra de productes i serveis de primera necessitat davant la inflació de preus. Com a principal novetat, les persones beneficiàries podran gastar el 100% del valor dels vals, sense necessitat d'una aportació mínima. Fins ara, els vals només cobrien fins al 30% de l'import de la compra.

A més, tan sols hi podran participar els establiments amb botiga física a Menorca i que formen part de les categories professionals d'alimentació, calçat, roba, electrodomèstics, òptiques, papereria, llibres i serveis a l'àmbit de la sanitat que no estan coberts per l'IB-Salut, com dentistes, podòlegs i fisioterapeutes.

stats