Societat 01/05/2022

Unes 18.000 persones han visitat el Palma International Boat Show en els tres primers dies

Les empreses locals han representat un 54% dels participants

ARA Balears
2 min
Gent passejant i mirant els vaixells del Palma International Boat Show.

PalmaUnes 18.000 persones han visitat el Palma International Boat Show durant els tres primers dies de fira i l’organització preveu superar els 25.000, un increment de 30% respecte de l’any passat. Segons han informat en un comunicat, l’organització de la fira ha destacat que “és una edició en la qual s’estan tancant moltes operacions, i fins i tot comandes per d'aquí a un o dos anys. En general, el nivell de negoci ha estat molt satisfactori per part dels expositors”.

Un dels aspectes que més han remarcat els participants ha estat l'oferta de la fira, que ha estat "una mostra molt representativa de les novetats nàutiques existents en el mercat". De fet, ha estat una edició marcada per la presentació de novetats a escala mundial, tant d’embarcacions com de productes i d’equipament nàutic. Cal tenir en compte que el 28% dels expositors són empreses que hi han pres part per primer pic.

Enguany, s’ha notat especialment el caire internacional de la fira nàutica, amb un 28% dels expositors que venen de l’estranger, i el nivell d’internacionalització dels visitants. El certamen ha rebut també la visita de membres consulars de Nova Zelanda, Àustria i el Regne Unit. Tot i això, les empreses locals han representat un 54% dels participants.

Més de 2.200 persones han treballat aquests dies a la fira nàutica, entre expositors i tripulació, i uns 350 periodistes d’arreu del món s’hi han acreditat per fer la cobertura de l’esdeveniment. Aquesta edició té 276 empreses participants, sis més que el 2019 i 49 més que l’any passat, un fet que representa un increment del 21% respecte del 2021. A més, un total de 264 embarcacions estan exposades a la mar.

El nàutic és un dels sectors considerats estratègics pel Govern per a l’economia de les Illes, ja que genera més de 4.500 lloc de feina directes, està format per unes 650 empreses i genera al voltant de 840 milions d’euros a l’any.

stats