Societat 26/09/2022

Prop de 500 sancions contra l'oferta turística il·legal a Mallorca en mig any

El Consell de Mallorca ha detectat 155 allotjaments turístics que no complien la legalitat

ARA Balears
1 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaEl departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca ha posat 436 actes d'infracció entre l'1 de gener i el 31 d'agost d'enguany com a resultat de les 1.651 inspeccions a establiments turístics fets durant aquest període. Cal recordar que la institució insular va rebre les competències d'ordenació turística a principi d'any i que des d'aleshores s'encarrega de les inspeccions i sancions en aquesta matèria.

D'aquestes 1.651 inspeccions, 1.165 s'han fet en allotjaments turístics i, d'aquestes, 781 en habitatges turístics. De la resta, 276 han estat a intermediaris turístics i 176 en establiments d'entreteniments. Pel que fa als municipis amb més inspeccions, la majoria s'han fet a les zones més turístiques de l'illa: a Palma (624), Calvià (160), Llucmajor (120), Pollença (70), Alcúdia (69), Santanyí (64), Santa Margalida (46) o Sóller (46).

La majoria de les sancions han estat contra allotjaments turístics (350). Així, s'han detectat 155 allotjaments turístics il·legals, mentre que la resta d'actes a allotjaments són per sobrecomercialització. A banda d'aquestes, 57 es corresponen a restauració i establiments d'entreteniment i 14 a intermediaris turístic.

La ciutadania pot informar d'aquests casos, si en té coneixement o sospites, al Departament de Turisme a través d'un correu electrònic inspeccioturisme@conselldemallorca.net. El Consell assegura que "totes s'investiguen". Per la seva banda, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, afirma en aquest sentit que "hem de lluitar contra l'activitat il·legal als allotjaments turístics, un dels principals problemes en el sector a Mallorca. Des del Consell no escatimarem esforços per acabar amb aquesta xacra".

stats