Societat 03/06/2023

150 empreses i entitats illenques demanen un compromís polític per conservar i recuperar la mar balear

El Pacte Blau Balear reclama actuacions urgents i valentes a les institucions

ARA Balears
2 min
Esbart d'espets, a Formentera.

PalmaEl Pacte Blau Balear, format per més de 150 empreses i entitats de les Illes Balears, ha reclamat als partits polítics de l'Arxipèlag que duguin a terme polítiques valentes per conservar i recuperar la mar balear. El projecte, impulsat per Marilles, reclama a les institucions illenques que assumeixin cinc compromisos amb la mar i la costa balear en els seus programes de govern i d'acció parlamentària.

En aquest sentit, reclamen al futur Govern i als membres del Parlament que creïn una xarxa de santuaris marins que cobrirà un 10% de la mar balear, posin en marxa plans de conservació i recuperació d'hàbitats i espècies vulnerables, garanteixin una pesca sostenible i posin fi al furtivisme i al comerç fraudulent, millorin la qualitat de les nostres aigües litorals i inverteixin un mínim d'un 1% dels pressupostos públics en conservació marina.

El Pacte Blau Balear va néixer el mes de març al Parlament de les Illes Balears i aquest divendres es va fer públic el primer llistat d'adhesions. Entre elles hi trobam des de cadenes hoteleres fins a entitats ecologistes, i desenes d'empreses i representants del sector del turisme, nàutica, pesca, immobiliari i financer. Totes coincideixen en la necessitat de protegir el capital natural marí, que està sota una forta pressió, i destaquen que és el futur d'indústries tan importants per a les Balears com el turisme, la nàutica, la pesca.

D'aquesta manera, a través d'un comunicat, ha remarcat que, ja que ens trobam a punt de començar una nova legislatura, s'obre un període d'iniciar nous projectes, moment oportú per posar la mar al centre de l'agenda política. "No podem només utilitzar la mar per gaudir-ne, ens hem de posicionar i cuidar-la. El Pacte Blau proposa compromisos realistes, necessaris, assumibles i amb base legal emparats en acords previs regionals, estatals i internacionals", ha sentenciat el director de Marilles, Aniol Esteban.

stats