Societat 11/04/2023

El 14% dels establiments turístics inspeccionats en el primer trimestre de l'any han comès infraccions

Palma, Manacor i Pollença, els tres municipis on més negocis i habitatges s'han investigat

1 min
Palma ha prohibit el lloguer turística a plurifamiliars.

PalmaDe les 448 establiments turístics que ha inspeccionat el Consell de Mallorca durant els tres primers mesos de l'any, 66 (un 14,5%) han comès irregularitats. El sector més investigat ha estat el dels allotjaments turístics –amb 337 investigacions– en què s'han obert fins a 45 actes d'infracció. La majoria d'aquestes infraccions corresponen a habitatges (33), quasi totes (26) per ser il·legals. També se n'han sancionat 18 per sobrecomercialització de les places turístiques pertinents. La resta d'actes d'infracció (21), s'han obert a restaurants, establiments d’entreteniment i intermediaris turístics.

Pel que fa als municipis amb més inspeccions, la majoria s’han fet a les zones més turístiques de l’illa, com per exemple Palma (165), Manacor (31), Pollença (23), Santa Margalida (23), Llucmajor (21), Santanyí (17), Alcúdia (15), Artà (13), Muro (12) o Calvià (10).

Actualment, són 20 els inspectors que fan aquestes accions de control ja sigui arran de la denúncia d'un ciutadà o per ofici en la seva ruta diària. Si durant la inspecció es detecta alguna irregularitat s’aixeca un acta d’infracció i s’obre un termini d’al·legacions per aclarir malentesos. En cas que l’interessat no presenti esmenes o bé aquestes no proven la seva innocència, s'interposa la sanció.

Els infractors tenen la possibilitat de pagar la multa amb un 40% de bonificació durant el termini d'al·legacions. Cal recordar que les infraccions per comercialitzar turísticament un pis sense la llicència es qualifiquen de molt greus i això implica una sanció que oscil·la entre els 40.000 i els 400.000 euros.

stats