Societat 13/02/2021

120 cotxes participen en la manifestació de Foro Baleares i demanen la dimissió d'Armengol al crit de "Viva España"

Haver prorrogat 15 dies més les restriccions del sector de la restauració i la gestió de la pandèmia per part del Govern balear i l'estatal han motivat aquesta nova protesta

Ara Balears
2 min
Manifestants de la protesta motoritzada

Poc més d'un centenar de cotxes i motos han participat en la manifestació motoritzada, convocada per Foro Baleares, per demanar la dimissió de la presidenta Francina Armengol, com també la de l'executiu estatal. Haver prorrogat 15 dies més les restriccions del sector de la restauració i, en general, la gestió de la pandèmia per part del Govern balear i l'estatal han motivat aquesta nova protesta, que ha recorregut el centre de Palma i ha omplert les Avingudes, Jaume III i el Born de renou de clàxons, trompetes de jugueta, megàfons, la música de l'himne d'Espanya i crits de "Viva España". No hi han faltat les banderes espanyoles onejant gairebé en tots els vehicles participants.

Manifestació de Foro Baleares

Durant el recorregut de la manifestació motoritzada, hi havia vianants que s'aturaven a aplaudir i s'unien als clams de "Viva España"; altres es tapaven les orelles com a mostra de rebuig per l'enrenou. En la desfilada de cotxes, n'hi havia plens de cartells amb el disseny de la campanya SOS Turisme i d'altres, amb creacions pròpies, totes en castellà: "Armengol i Coletas, a Veneçuela", "Volem fer feina", "Armengolisme, el virus que no es cura", "Pagant els plats romputs, tancats i sense ajudes" i "RIP restauració", entre altres. També s'hi ha vist algun fullet de Vox-Actúa Baleares i gent amb mascaretes i banderoles de Sumam. De fet, hi havia la presidenta del partit Sumam, Aina Aguiló (exdiputada del PP), i l'exlíder de Resistencia balear, Víctor Sánchez.

Una de les persones que participava en la manifestació, en un descapotable gris, anava vestida amb una caputxa de banyes de búfal, emulant l'home que va prendre part en l'assalt al Capitoli, el gener passat, disfressat de guerrer sioux.

El trànsit no s'ha vist gaire afectat pel recorregut d'aquesta caravana de cotxes, durant la qual no hi ha hagut cap incident. Ha arrancat des de l'avinguda de Gabriel Alomar i ha pujat per les Avingudes. De manera simbòlica, la protesta acabava al Consolat de Mar, on hi havia un gran dispositiu d'agents de seguretat per impedir qualsevol incident. De fet, la caravana estava escortada per dos furgons de la Policia Nacional davant de tot -que regulaven la velocitat dels vehicles que intervenien en la protesta- i dos més al final. El dispositiu també ha comptat amb l'ajuda de fins a 30 agents de la Policia Local. La convocatòria havia estat autoritzada per la Delegació del govern espanyol amb la condició que els manifestants no baixassin dels vehicles. Una de les darreres manifestacions del sector de la restauració, que es va fer sense el permís de la Delegació, es va acabar descontrolant.

stats