Societat 29/07/2021

Deu dels estudiants confinats a Mallorca reclamen una indemnització de 50.000 euros

Defensen que el Govern balear va vulnerar els seus drets fonamentals

ARA Balears
2 min
Estudiants confinats a l'hotel Bellver de Palma

PalmaDeu estudiants de Còrdova a qui el Govern de les Illes Balears obligà a fer la quarantena a l'hotel Bellver reclamen ara una indemnització de 50.000 euros. Segons ha explicat el seu advoca, els joves acusen l'Executiu balear de "vulnerar els seus drets fonamentals" i per això exigeixen que les autoritats sanitàries de l'Arxipèlag els paguin 5.000 euros a cada un.

L'advocat ha remarcat que la majoria d'aquests estudiants són majors d'edat i havien donat negatiu en el test d'antígens i la prova PCR i ha defensat que imposar-los la quarantena obligatòria "vulnera clarament la seva llibertat personal i de circulació, entre altres drets fonamentals". A la demanda, han incidit que les autoritats sanitàries de les Illes Balears no tenien "cap motiu" per obligar els estudiants a confinar-se i que "la posterior resolució judicial que anul·lava el confinament n'és una prova clara".

Els estudiants acusen, també, la Conselleria de Salut de les Illes Balears d'"abús de poder" i han definit l'Arxipèlag com "una ciutat sense llei que va convertir el seu viatge en un malson". En aquest sentit, l'advocat dels joves ha destacat la "desproporcionalitat" amb què varen actuar les autoritats sanitàries illenques, que, segons ha defensat a la demanda, "varen fer pagar justos per pecadors", varen provocar que els estudiants no només no poguessin gaudir de les seves vacances, sinó que passassin uns dies "durs" a l'Arxipèlag.

Per això, l'advocat reclama al Govern balear una indemnització de 5.000 euros per cada un dels deu estudiants en compensació per totes les activitats i serveis que tenien contractats per a la seva estada a l'Arxipèlag i dels quals no varen poder gaudir i per danys morals pel tracte "discriminatori i desproporcionat" que varen sofrir.

Aquesta no és la primera conseqüència judicial del confinament obligatori que el Govern balear imposà als estudiants que podrien estar implicats en el macrobrot. La setmana passada el jutjat d'Instrucció de Palma informà que investigava la directora de Salut Pública de les Illes Balears, Maria Antònia Font, per un presumpte delicte de prevaricació i detenció il·legal. La directora de Salut Pública de l'Arxipèlag fou qui ordenà el confinament obligatori i ara haurà de respondre davant la justícia per justificar la mesura.

Segons va informar el Govern balear, Maria Antònia Font declararà als jutjats de Palma el pròxim 7 de setembre i, a més de justificar la decisió, haurà d'explicar si realment, com asseguraven alguns pares, alguns dels estudiants (menors d'edat) foren traslladats a l'hotel Bellver i confinats a les seves instal·lacions sense autorització dels seus responsables legals.

stats