Cap positiu de coronavirus a la primera jornada de proves PCR massives a Ciutadella

Un total de 115 persones van desfilar per l'envelat situat al centre de salut del Canal Salat 

Cap persona de les 115 que es van sotmetre aquest dimarts a les proves PCR i l’estudi de serologia, impulsat per l’Àrea de Salut de Menorca a Ciutadella, no ha donat positiu. El cribratge massiu continuarà a l'envelat annex al centre del Canal Salat fins dissabte, tot i que des de l’IB-Salut no descarten allargar una setmana més les proves, que tenen com a objectiu reduir la propagació de la covid-19 a Ciutadella i posar fi a la transmissió comunitària.

De tota manera, fonts de l’Àrea de Salut de l’illa consideren que la mostra és molt petita i que, en cap cas, els resultats són representatius ni es poden extrapolar. D’altra banda, destaquen que, gràcies als zero positius, no s’ha hagut d’aïllar cap persona. Aquest dimecres passaran per l'envelat de la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) un total de 150 ciutadellencs entre 14 i 40 anys, a més de cuidadors a domicili de persones majors o infants.

L’IB-Salut adverteix de la importància de garantir unes proves amb totes les mesures de seguretat per evitar la concentració de persones a l'envelat covid-Exprés; “més que augmentar cites diàries, s’allargaran els dies de l’estudi”. La primera sessió de cribratge va desenvolupar-se amb normalitat.

Salut inicia a Ciutadella les proves massives de PCR per posar fi a la transmissió comunitària

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF