Salut i nutrició 08/09/2020

Salut inicia a Ciutadella les proves massives de PCR per posar fi a la transmissió comunitària

S'efectuaran a residents d'entre 14 i 40 anys i cuidadors a domicili d'infants i persones grans

Ivan Martin
2 min
El centre de salut del Canal Salat acollirà les proves davant la concentració de contagis a Ciutadella.

CiutadellaL'Àrea de Salut de Menorca durà a terme un estudi de cribratge i diagnòstic de la covid-19 a Ciutadella amb l'objectiu de determinar-ne la incidència en aquest municipi, que concentra el 67% dels casos en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC). L'envelat annex al centre de salut del Canal Salat acollirà a partir d'aquest dimarts la realització de les proves, amb la intenció de reduir la propagació del virus i combatre la transmissió comunitària.

El cribratge va dirigit a dos col·lectius molt específics: persones residents d'entre 14 i 40 anys o bé que es dediquin a tenir cura d'infants i persones majors als seus domicilis. Segons l'Àrea de Salut de l'illa, es tracta, en primer lloc, de la franja d'edat en la qual es detecta una major incidència del coronavirus, i en segon lloc, d'aquelles persones que estan en contacte estret i molt directe amb les persones grans i els infants. La recollida de mostres s'efectuarà fins dissabte i durant dues hores cada dia. A més, les persones que responguin al perfil de l'estudi i vulguin fer-se la prova poden acudir-hi directament.

El resultat de les proves PCR es coneixeran en sis dies i es complementarà amb un estudi serològic de punció capil·lar al dit, de manera que totes les persones que hi participin tindran un primer resultat immediat i podran saber si el virus està actiu i, per tant, han de fer aïllament i quarantena o ja han passat la malaltia. L'IB-Salut ha demanat la col·laboració a la Policia Local de Ciutadella perquè reguli les possibles coes que es puguin formar a l'hora de la recollida de les mostres. Segons els càlculs de Salut, en aquests cinc dies es recolliran 3.000 PCR, i en funció de com es desenvolupi l'estudi, no es descarta que s'allargui uns dies o que s'obri a altres grups de població del mateix municipi.

stats