El PSOE presenta avui el recurs contra el TIL al Constitucional

Ahir la majoria absoluta del PP rebutjà en el ple del Parlament la derogació del TIL

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, acompanyada per la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, presentarà avui un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret llei del Tractament Integrat de Llengües (TIL). Els socialistes consideren que hi ha diversos indicis d'incosntitucionalitat en la normativa impulsada pel Govern, entre altres coses perquè regula per decret llei un dret fonamental com el de l'educació. A banda de l'aval del PSOE a través de la portaveu al Congrés, Armengol ha aconseguit la firma de 50 senadors socialistes per poder presentar el recurs davant el Tribunal Constitucional. Serà la segona vegada que això passi aquesta legislatura, perquè Armengol ja presentà un primer recurs contra la modificació de la llei de funció pública, la que fa innecessari saber català per treballar a l'administració pública de les Illes, que fou rebutjat per l'alt tribunal.

La decisió de dur el TIL al Constitucional la donà a conèixer la cúpula del PSIB dilluns a diversos representants de la comunitat educativa, a qui exposà les línies bàsiques del recurs. La secretària general del PSIB destacà que amb la reunió es compleix el compromís d'explicar el recurs als diferents membres del sector educatiu abans de la seva presentació davant el tribunal. Durant la trobada, Armengol afirmà que la manca de diàleg i negociació del Govern Bauzá amb el TIL i tot el conflicte creat amb la comunitat educativa ha abocat el PSIB-PSOE a presentar aquest recurs d'inconstitucionalitat. A la reunió, hi van assistir representants dels sindicats STEI, UGT-FETE, CCOO, Assemblea de Docents, les cooperatives d'ensenyament, FAPA, Escola Catòlica, Associacions de directors, Associació d'Inspectors i l'associació d'estudiants Idees.

Precisament ahir, la majoria absoluta del PP rebutjà en el ple del Parlament la derogació del TIL, que havien tornat a demanar els socialistes en una iniciativa després de tres mesos en vigor.

EDICIÓ PAPER 21/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF