Publicitat
Publicitat

Camps admet que li han fuit dos alts càrrecs d'Educació

La consellera nega que siguin dimissions, sinó "trasllats"

Malgrat el degoteig de dimissions que s'ha produït els darrers mesos a la Conselleria d'Educació, la consellera Joana Maria Camps va assegurar ahir al Parlament que a ella no li ha dimitit cap alt càrrec. "Dos funcionaris han demanat canvis de destinació", però "d'alt càrrec, no n'ha dimitit cap", va contestar a la socialista Cristina Rita, que li va recordar que el cap dels inspectors, el cap de servei del TIL i ara el director de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, entre altres, han deixat els seus càrrecs.

"Han dimitit perquè no aguanten més", perquè "estan farts de la seva manera de fer", tan ideologitzant, li va retreure Rita, i la va acusar de situar l'educació "en una crisi permanent".

Camps, en canvi, va continuar insistint que "no ha dimitit ni un alt càrrec", però immediatament va afegir que "si el director de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar ha dimitit és perquè ha tret plaça d'inspector".

Incompleix el codi ètic

La socialista Cristina Rita, així mateix, va criticar el darrer nomenament del batle de Bunyola, Jaume Isern, com a director de l'Institut per a la Convivència en substitució de Damià Timoner Sampol, i va denunciar que "vulnera el codi ètic del PP", perquè Isern és germà del director general de Bartomeu Isern, director general de Planificació i Recursos Humans, del qual depèn. El president del Govern, José Ramón Bauzá, havia fet bandera d'aquest codi ètic, anunciat abans de les eleccions autonòmiques de 2011, que deia que no es contractarien familiars per ocupar càrrecs públics.

Jaume Isern s'incorporà aquest dilluns com a nou director de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, que depèn del seu germà, Bartomeu Isern, director general de Planificació i Recursos Humans, qui és el seu superior directe. El nomenament d'Isern, que encara no s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears, vindria a confirmar el control de Guillem Estarellas, secretari autonòmic d'Educació, a la Conselleria que dirigeix Joana Maria Camps.

La sortida de l'antecessor d'Isern, Damià Timoner, qui s'incorpora al departament d'Inspecció Educativa després d'haver superat el concurs de mèrits convocat per Educació, se suma al reguitzell de dimissions presentades aquest curs escolar. Laureano de Juan, cap de servei del Tractament Integrat de Llengües, el cap d'Inspecció Educativa o el delegat d'Educació a Menorca han renunciat els darrers mesos als seus càrrecs dins l'organigrama del Govern. El malestar i la tensió al departament de Camps i Estarellas explicaria aquestes renúncies, que la Consellera insisteix a titllar de "canvis de destinació".

La figura de Joana Maria Camps és fortament qüestionada arran de la gravíssima crisi que viu el sector de l'educació a les Illes per la imposició del TIL i per declaracions com les de "l'informe Trepitja . Des de l'oposició se'n tornà a demanar ahir la dimissió. El diputat del PSIB, Lluís Maicas, li va reclamar la renúncia "per ignorància, falta d'autoritat i insolvència".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF