Societat 05/11/2013

Nova indicació protegida de l'ametlla mallorquina

L'Ametlla de Mallorca es caracteritza per un elevat contingut en lípids (superior al 55%) i un percentatge en àcids oleic i linoleic igual o superior al 88%

1 min

El diari oficial europeu ja ha publicat la sol·licitud d'inscripció de la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca i Ametlla Mallorquina. Amb aquest tràmit, va informar ahir el Govern, finalitza l'anàlisi tècnica i jurídica per part dels organismes europeus de la indicació geogràfica. D'aquesta manera, es preveu que a finals de gener s'inscrigui definitivament al registre comunitari i es publiqui l'ordre que ha de regir el nou consell regulador. L'Ametlla de Mallorca es caracteritza per un elevat contingut en lípids (superior al 55%) i un percentatge en àcids oleic i linoleic igual o superior al 88%, fets que determinen la untuositat i intensitat aromàtica característiques d'aquest fruit. Les condicions climàtiques de Mallorca provoquen aquestes característiques tan específiques, segons es demostra en l'estudi realitzat per la Universitat de les Illes Balears l'any 2010.

stats