Publicitat
Publicitat

EMPRESES

L’ICO presta un 158% més que l’any passat

L’Institut de Crèdit Oficial ha concedit durant el primer trimestre préstecs per valor de 124 milions d’euros a les empreses de les Balears, un 158% més que durant el primer període de l’any passat, segons va comunicar ahir.

En total, s’han fet 1.540 crèdits destinats a finançar tant inversions com liquiditat. Dels préstecs concedits, 7,6 milions d’euros eren per impulsar la sortida a l’exterior d’empreses de les Illes Balears. La línia dedicada a nous projectes d’inversió i necessitats de liquiditat és la més demanada i s’hi han dedicat 114 milions d’euros en 1.451 préstecs, un 147% més que no en el mateix període del 2013.

Segons l’ICO, les dades del primer trimestre constaten “l’evolució positiva en la concessió de préstecs començada l’any passat”. En total, el 2013 es varen concedir préstecs a 5.853 empreses de les Illes Balears per un valor total de 463 milions d’euros. La línia més sol·licitada, tal com passa també aquest 2014, va ser la d’empreses i emprenedors, destinada a nous projectes d’inversió i necessitats de liquiditat. Va aplegar crèdits per valor de 409 milions d’euros.

L’ICO va donar a conèixer aquestes xifres en la jornada sobre el suport que fa a la internacionalització de les empreses que es va fer ahir a Palma. A la reunió amb empresaris, l’institut també hi va presentar un catàleg internacional de productes fets per empreses estatals.