Publicitat
Publicitat

El 'Caos' de Guillem Nadal arriba a Pelaires

L'exposició d'aquesta sèrie, en la qual ha treballat quatre anys, s'inaugura avui

El Caos de Guillem Nadal (Sant Llorenç, 1957) són llibres gegantins en blanc, superposats, que envaeixen la primera planta del Centre Cultural Pelaires. La materia s'hi retorça i crea una massa orgànica de paper i fils que com a cucs se'l mengen. Caos és aquesta instal·lació i són també deu teles de gran format i obra damunt paper. El blanc i el negre s'estiren i deixen sortir els grisos.

"El punt inicial de tot això va ser la necessitat de desenvolupar el dibuix; a la meva feina gairebé no hi té presència i li volia donar un sentit propi. Els brodats són una ampliació del dibuix", comenta Nadal. Parla dels brodats que protagonitzen totes les obres de la mostra, teixits ancestrals que ha duit a terme amb el treball de sis brodadores de la regió de Chiang Mai, a Tailàndia. Els fils formen textures crues, repetitives, creen volums que representen el traç del llapis de l'artista. La tercera dimensió del dibuix. El procés per dur a terme la sèrie s'ha perllongat durant quatre anys i cada peça reflecteix la seva pròpia evolució. Capes de color que se superposen, matèria i textures per arribar als orígens, a les formes i colors primigenis de la creació. "M'interessa el punt d'anul·lar l'home, ja que d'aquesta manera el concepte del bé i el mal desapareix i ens queda un concepte central que és la natura, que és brutalment explosiva i superfreda, no hi ha sentiments".

La mostra, que s'inaugura avui i es podrà visitar fins al mes de març, es completa amb l'edició d'un catàleg amb textos de l'escriptor José Carlos Llop i del galerista Frederic Pinya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF