Publicitat
Publicitat

'Viva México' dedica la figura musical de Silvestre Revueltas al Festival de Pollença

La cantant Eugenia León oferirà aquest dijous un concert de peces del compositor sota la direcció d'Ángel Gil Ordóñez. A més, s'interpretarà la banda sonora del film 'Redes' al mateix temps que es projecta

Música, gastronomia, literatura o cinema és el que s'espera aquesta setmana en el Festival de Pollença dedicada a la cultura contemporània de Mèxic. L'acte més important, però, serà aquest dijous, en què la cantant Eugenia León actuarà juntament amb l'orquestra del festival dirigida per l'espanyol Ángel Gil Ordóñez, exdirector associat de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Un concert dedicat a la figura del compositor mexicà Silvestre Revueltas (1899-1940), considerat el més influent a Llatinoamèrica, en què en la primera part sonaran cançons de la revolució mexicana, amb alguns arranjaments de Rosino Serrano, i en la segona s'interpretarà la banda sonora de la pel·lícula 'Redes' (1936), al mateix temps que se'n farà la projecció.

Aquest programa del concert, producció de Gil Ordóñez i que va estrenar l'any passat a Washington, va fer que el govern mexicà, a través del secretariat de Turisme, s'interessàs a "participar al Festival de Pollença i ampliar-ne l'oferta", segons explica el director artístic, Joan Valent. Per part seva, l'artista Eugenia León expressa la importància de mostrar un film com 'Redes', "que ens resulta tan entranyable" per als mexicans. Una pel·lícula dirigida per Fred Zinnemann, amb un estil "quasi de l'expressionisme rus", segons Gil Ordóñez, i al qual, com el director Martin Scorcece va definir, "amb la seva música, Revueltas confereix una majestuositat i esplendor magnífics". Un homenatge, però, d'un músic que va conviure amb els republicans espanyols en la Guerra Civil i que "estava més a prop, musicalment, de la Generació del 27", afirma Gil Ordóñez.

La presentació de l'acte s'ha fet aquest matí a la seu de l'IEB a Palma, on també han assistit el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i el director de l'IEB, Josep Ramon Cerdà. Pel que fa al festival, després d'encetar-se la setmana mexicana amb el recital de poesia a càrrec d'Hernán Bravo, Emiliano Monge i Mariana Salinas, demà continua amb la trobada d'escriptors mexicans que durarà fins al dissabte. A més, el cap de setmana es realitzarà la fira gastronòmica a càrrec dels cuiners Tomás Bermúdez i Roberto Alcocer, on es podran fer degustacions amb vals per 5€, la recaptació dels quala anirà destinada a la compra d'instruments per a l'Escola de Música de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF