Política 07/06/2019

Juan Pedro Yllanes: "MÉS pensa en càrrecs i cadires"

El diputat de Podem acusa els ecosobiranistes de dificultar les negociacions del nou Pacte

Maria Llull
1 min
El diputat de Podem, Juan Pedro Yllanes.

PalmaEl diputat de Podem, Juan Pedro Yllanes, ha carregat aquest divendres contra el paper que MÉS per Mallorca està jugant en les negociacions per assolir un nou pacte de Govern. "Hi ha dos partits que parlen de pressupostos i un altre que ha amenaçat d'anar-se'n de les negociacions i que ja pensa en càrrecs i cadires", ha dit Yllanes a les portes del Parlament.

Segons Yllanes, ara no és el moment de "parlar d'organigrama de govern", sinó d'acabar de "creuar els programes". De fet, el diputat de Podem considera que algunes de les "línies vermelles" de MÉS ja estan incloses en la negociació sobre els continguts polítics. "La limitació dels creuers ja està en el nostre programa", ha exemplificat. "Tampoc no volem el cinquè tram de la via connectora. De fet, ells varen votar a favor del primer tram quan nosaltres ens hi vàrem abstenir. Crec que haurien de mirar bé quines polítiques han promogut en el Consell", ha comentat Yllanes.

Malgrat les crítiques, el representant de Podem ha afirmat que "no hi ha malestar" amb MÉS i que les negociacions continuaran dilluns. "Hem començat pels programes i les polítiques, i després vindran els organigrames i l'hora de proposar noms".

Mentre que MÉS ha proposat repartir la presidència del Parlament i el senador autonòmic entre els ecosobiranistes i Podem, Yllanes ha assenyalat que per al partit morat "no és el moment" de parlar d'això. "Parlar ara de càrrecs no té sentit. No estam en aquest punt, excepte MÉS", ha subratllat.

stats