Política 05/11/2013

Wert rectifica i anuncia que tots els alumnes Erasmus tindran aquest curs l'ajuda prevista

El ministre d'Educació no deroga l'ordre que endureix els criteris, però aprova una "ajuda complementària" per als alumnes d'aquest any

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha anunciat aquest dimarts que tots els alumnes que aquest curs tenen una beca Erasmus rebran les ajudes previstes inicialment per part del govern espanyol i que no havien de percebre arran de l'entrada en vigor d'una ordre ministerial aprovada el 29 d'octubre al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Segons ha explicat Wert, el govern espanyol ha "entès" que els estudiants que van marxar d'Erasmus aquest curs no coneixien el canvi de criteri en els requisits per rebre el complement. Per aquest motiu, i sense derogar l'anterior ordre, ha decidit posar en marxa "amb caràcter transitori", i limitada "únicament al curs 2013-2014", una "ajuda complementària a càrrec de l'Estat" per a tots els estudiants Erasmus. Aquesta ajuda, segons el ministre, "com a mínim igualarà la quantitat que van rebre l'any passat".

Wert ha fet aquest anunci en declaracions als periodistes al Senat abans de l'inici de la sessió plenària de control al govern espanyol, a la qual assisteix el cap de l'executiu, Mariano Rajoy. El ministre ha explicat que la decisió s'ha adoptat després de les converses que durant aquest dimarts ha mantingut amb diversos membres de l'executiu, entre els quals el president del govern, la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaría i el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Estudiants "penalitzats"

El ministeri d'Educació havia decidit exigir als estudiants ser beneficiaris d'una beca general universitària el curs passat per poder obtenir la beca Erasmus d'aquest any. La decisió va provocar moltes crítiques per part de les forces polítiques i de la comunitat educativa. Fins i tot el portaveu del grup parlamentari popular, Alfonso Alonso, ha reconegut aquest dimarts que la decisió generava incertesa entre els estudiants que ja s'estan beneficiant del programa.

La Comissió Europea, aquest mateix dimarts, ha advertit el govern espanyol que hauria d'haver informat els estudiants beneficiaris d'una beca Erasmus que tenia intenció de reduir la subvenció anual abans de l'inici del curs acadèmic i que amb la mesura els estudiants ja desplaçats a universitats estrangeres es veurien "penalitzats".

stats