Política 06/11/2023

Vox provoca la segona crisi del Consell de Menorca en quatre mesos

El president Adolfo Vilafranca recorda que és un problema intern de Vox i se'n desvincula

Iván Martín
2 min
Maite de Medrano, consellera de Vox Menorca.

MAÓQue l'entrada de Vox a l'equip de govern del Consell de Menorca no seria un camí de roses ho sabia tota la ciutadania de l'illa, però el fet que els problemes s'acumulin en el nou executiu format pel PP i la formació d'extrema dreta deixa molt tocat des del punt de vista d'imatge el president Adolfo Vilafranca, que manté un perfil tècnic, moderat i efectiu en les qüestions que afecten directament la població. Un exemple d'això és la demanda al Ministeri de Transports per la manca de freqüències en el marc de l'OSP amb Madrid. El Consell ha sol·licitat una reunió urgent amb responsables del govern espanyol per abordar aquest tema.

Per segona vegada en quatre mesos, un afer amb un director insular fa trontollar el pacte d'estabilitat. Primer va ser l'ús privat de les instal·lacions del Llatzeret i ara la petició de cessament del director insular d'Habitatge, Ricardo Galí, càrrec de confiança de la mateixa consellera de Vox Maite de Medrano. L'excoordinador de Vox Menorca, Xisco Cardona, proposà Galí per a la direcció insular. La petició es va fer inicialment de manera formal, però veient que el president Vilafranca estava "bloquejant" el cessament, De Medrano ha decidit fer-ho a través de les xarxes socials, on especifica que "s'ha produït una pèrdua total i absoluta de confiança".

Les reaccions no han trigat a aparèixer i el president Vilafranca demana a Vox que "s'aclareixi internament sobre el seu director". A més, recorda que la crisi "no té res a veure amb el PP" i que primer "ha de ser Vox qui tingui clar el que vol fer, per, posteriorment, comunicar-ho". Per la seva banda, la portaveu socialista al Consell, Susana Mora, ha qualificat les desavinences entre el president i la consellera de Vox com una nova crisi de govern. Mora ha dit que la desconfiança ha quedat palesa, una vegada més, entre el PP i Vox: "L'entrada de Vox al govern que presideix Vilafranca va ser el preu que ha pagat el PP, amb conseqüències molt greus per a Menorca". I ha afegit: "La inestabilitat és una constant i açò té conseqüències en la gestió".

Finalment, el portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, insta Vilafranca a "tenir més respecte per la institució i no muntar aquests espectacles". Juaneda ha qualificat la situació de "patètica" i recorda que "governar Menorca és molt més que fer reunions i firmar renúncies".

stats