Parlament
Política 17/04/2024

Vox presenta la llei perquè els menors tornin als toros: "Que s'instal·lin cartells advertint que l'espectacle pot ferir la sensibilitat"

La formació ha presentat la iniciativa seguint el tràmit d'urgència

ARA Balears
2 min
PLaça de Toros de Palma

PalmaVox ja ha registrat la proposició de llei per modificar la Llei de regulació de les corregudes de toros per permetre-hi l'entrada dels menors d'edat. La portaveu del grup parlamentari, Manuela Cañadas, ha assegurat que han presentat la norma amb caràcter d'urgència davant la proximitat de l'inici de la temporada taurina. "Sempre defensam que, en lloc de prohibir, quelcom que agrada tant a l'esquerra, optam perquè dins i fora de les places de toros, i en un lloc visible, s'instal·lin cartells que adverteixin que l'espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors", ha exposat. Aquesta ha estat la primera iniciativa que Cañadas ha presentat com a líder del grup parlamentari, després de la crisi al partit en què Idoia Ribas i Sergio Rodríguez es varen apartar com a portaveus.

La iniciativa preveu la modificació de la Llei de regulació de les corregudes de toros per permetre l'entrada dels menors a les festes taurines. Es proposarà pel procediment de lectura única i comprendrà la modificació de l'article 12, que determina la prohibició de l'accés a menors de 18 anys. Malgrat això, es mantindrà l'obligació de mostrar una cartelleria que indiqui que l'espectacle pot ferir sensibilitats. Vox va intentar col·locar aquesta proposta a través d'una esmena en la tramitació de la Llei d'habitatge, però va acabar retirant-la i es va abstenir en la votació final del decret.

L'entrada dels menors a les corregudes de bous és el punt 41 de l'acord de governabilitat del PP i Vox, que diu el següent: "Modificarem la Llei 9/2017 de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Illes Balears, en concret l'article 12, que impedeix actualment l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins". El que no estipula el pacte és en quin moment s'havia de fer aquest canvi ni la manera de dur-lo a terme, però Vox compta que el PP acabi donant suport a la modificació de la norma.

stats