Política 01/07/2019

Vox demana a la Generalitat Valenciana informació personal de membres de col·lectius LGTBI que treballin amb menors

Compromís ha qualificat la petició "d'indecent" i "d'eina per fomentar l'odi cap a les persones LGTBI"

Ara
2 min
La portaveu de Vox al Parlament valencià, Ana Vega

ValènciaEl grup parlamentari de Vox a les Corts Valencianes ha sol·licitat informació sobre les subvencions concedides per la Generalitat Valenciana a col·lectius LGTBI que fan activitats de formació, en una petició que han justificat per sentir-se "preocupats" per saber "en mans de qui deixem els nostres xiquets" i per "l'adoctrinament al qual poden haver sigut sotmesos". Entre la informació que han reclamat hi ha "les dades de les persones" que han impartit "activitats amb menors".

El partit demana conèixer les subvencions del 2018 i el 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguin relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI, a més de l'acreditació de la formació, la indicació del mètode d'adjudicació i els seus criteris. També exigeix saber els continguts i matèries impartits en aquestes activitats, la seva metodologia i el document d'antecedents penals dels seus responsables.

"Propostes indecents per fomentar l'odi"

El primer partit que ha condemnat la petició de Vox ha sigut Compromís, que, mitjançant el seu portaveu, Fran Ferri, ha mostrat la seva indignació per unes iniciatives parlamentàries que ha qualificat "d'indecents". "Des de Compromís presentarem a les Corts un escrit demanant a la Mesa la inadmissió d'unes iniciatives parlamentàries que són una eina per fomentar l'odi cap a les persones LGTBI", ha afegit Ferri.

Dades sobre "violència intrafamiliar"

Vox també ha presentat avui una segona sol·licitud d'informació per conèixer les estadístiques sobre violència masclista que incloguin els casos de "violència intrafamiliar, no solament en relació a la violència exercida per homes cap a les dones". Exigeixen tenir accés a dades personals, com ara "el sexe, l'edat i la nacionalitat de l'agressor". "Tenim indicis per sospitar que, en nombrosos casos, la violència ha sigut exercida per persones el país d'origen de les quals no és Espanya", ha afirmat la diputada Ángeles Criado.

stats