Consell de Mallorca
Política 14/03/2024

Vox defensa que el seu conseller titllàs la Guerra Civil de "croada d'alliberament"

Galmés ha insistit a desmarcar-se de les declaracions del seu soci

ARA Balears
1 min
Ple del Consell de Mallorca

PalmaVox ha defensat les paraules del seu conseller insular a Mallorca, David Gil, que es va referir al cop d'Estat de 1936, que va donar pas a la Guerra Civil, com la "darrera croada d'alliberament", malgrat que el PP se n'ha desmarcat i el Govern va anunciar que obriria una investigació al respecte. Tal com informa Europa Press, el grup de Vox ha assegurat que "dona suport a la seva intervenció completa". Així ho ha dit el portaveu al Consell, Toni Gili, que ha considerat que les paraules del seu company de grup estan "emparades per la llibertat d'expressió, que tant de mal fa a l'esquerra".

Per la seva banda, el president del Consell, Llorenç Galmés, ha insistit a desmarcar-se de les paraules de Gil, ja que no es poden retirar de l'acta del passat ple de febrer. La Conselleria de Presidència i Administracions Públiques ha rebut tres denúncies diferents sobre aquestes declaracions, que es poden investigar prenent com a base la Llei de memòria democràtica que el partit d'extrema dreta vol derogar. La norma preveu sancions d'entre 10.000 i 100.000 euros en cas que es demostri que s'ha fet apologia del franquisme.

En el ple d'aquest dijous també ha pres possessió com a consellera Maria Garrido, que s'incorpora després de la dimissió de la consellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet, per la seva presumpta implicació en un desfalc. El seu lloc com a titular d'Hisenda i Funció Pública el va assumir Rafael Bosch el febrer passat.

stats