Política 04/01/2020

Vicenç Vidal retreu a Sánchez la manca de referències a la insularitat i al REB en el discurs d'investidura

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha alabat la intervenció de Pedro Sánchez

Ara Balears
2 min
Vicenç Vidal i Antoni Noguera assisteixen al debat d'investidura al Congrés dels Diputats

PalmaEl senador per les Illes Balears Vicenç Vidal ha retret al candidat a la investidura com a president del govern, el socialista Pedro Sánchez, que en el discurs no hagi tractat "la necessitat de compensar els problemes derivats de la insularitat" i de desenvolupar el Règim Especial de Balears (REB). Vidal assisteix, juntament amb el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, al debat d'investidura, que es du a terme al Congrés dels Diputats els dies 4, 5 i 7 de gener.

El membre de MÉS ha valorat el discurs inicial del candidat a la investidura com a president del govern, el socialista Pedro Sánchez, com a "discurs d'esquerres". Tot i això, assegura que estarà "vigilant perquè es mantingui així durant tota la legislatura". Tant ell com Noguera valoren positivament la intenció de Sánchez de derogar la reforma laboral i la LOMQE, però consideren que cal incloure "la insularitat i el finançament del REB" com a "qüestions cabdals pel nostre país".

En una piulada, Vicenç Vidal ha assenyalat, una vegada finalitzat el debat inicial de Sánchez, que "a les necessàries apel·lacions al món rural i a l'Espanya buida ens hauria agradat també sentir la necessitat de compensar els problemes derivats de la insularitat".

"Hauríem volgut, des del punt de vista territorial, que a les qüestions de Catalunya i al País Basc s'hi afegís el necessari REB per a les Illes Balears. Necessitam veu pròpia", ha assenyalat en una publicació anterior.

Per part seva, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha qualificat la intervenció de Pedro Sánchez d'"un gran discurs" i ha destacat en un tuit el "programa clarament d'esquerres que reflecteix la voluntat de la ciutadania en les urnes".

Armengol ha destacat sobre aquest programa que servirà "per construir un país on tothom progressi amb més drets i llibertats, des de l'entesa i la pluralitat".

stats