Política 24/04/2023

Unides Podem demana a la Sareb que cedeixi tots els immobles buits de Menorca

El banc dolent disposa de 178 propietats a l'illa susceptibles de tenir un ús social

Iván Martín
1 min
Nati Benejam, candidata d'UP al Consell de Menorca.

MAÓUnides Podem ha demanat a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) que posi a disposició de la ciutadania tots els habitatges que té. Segons una de les conclusions d'un estudi elaborat per la Conselleria insular d'Habitatge, el denominat banc dolent disposa de 178 propietats a Menorca susceptibles de tenir un ús social.

La formació política considera que, davant una situació d'emergència residencial, és necessari reclamar tots els immobles, fins i tot aquells que no s'ofereixen i que es troben ubicats en zones més 'desitjables'. Per aquest motiu, la candidata d'UP al Consell de Menorca, Nati Benejam, demana a la Sareb responsabilitat i sensibilitat: "És inadmissible l'opacitat del banc dolent en un context de màxima emergència per a moltes persones que pateixen dificultats d'accés a un habitatge". I ha afegit: "Els batles i les batlesses de l'illa hi juguen un paper essencial, sobretot els de municipis més grans com Maó i Ciutadella, que acumulen el nombre més gros de propietats sense oferir".

En qualsevol cas, Benejam reflexiona i diu que aquesta pràctica confirma la necessitat de regular els preus dels lloguers: "Que el govern espanyol posi a disposició dels ciutadans 50.000 habitatges és una bona notícia, però exigim que siguin tots. Confiam que el PSOE aposti per limitar la compra d'habitatges a persones no residents". A més, ha fet una crida al jovent per recordar-los que qui governi després del 28 de maig desenvoluparà la llei d'habitatge.

stats