Política 01/04/2020

Traslladen el taller de mascaretes de Menorca al Mateu Orfila i fàbriques de calçat

La decisió respon a la limitació d'activitat del govern espanyol

Ivan Martin
1 min
El poliesportiu de Maó ha acollit durant una setmana el taller de confecció de material sanitari.

MaóEl taller de confecció de material sanitari que s’havia habilitat al poliesportiu de Maó ha estat traslladat a les dependències de l’hospital Mateu Orfila, així com les fàbriques de les empreses de calçat que hi col·laboren. Amb aquesta mesura, el Consell de Menorca pretén complir les noves limitacions de les activitats permeses durant l’estat d’alarma i reduir la mobilitat de la població menorquina per combatre la propagació del coronavirus.

La iniciativa fou impulsada per l’hospital Mateu Orfila i el Consell. En un primer moment es va decidir habilitar un espai del poliesportiu de Maó per a l’elaboració de mascaretes i altres eines per lluitar contra el covid-19. Més d’una vintena de voluntaris i diverses màquines de cosir han mantingut l’activitat amb el repte d’abastir amb material no substitutiu de l’oficial. Les empreses que s’hi han implicat des d’un primer moment són Pons Quintana, Ría, Jaime Mascaró i Homers.

Malgrat el canvi, el Consell de Menorca ha reafirmat la voluntat i la necessitat de continuar elaborant material com a mesura de prevenció davant una situació d’emergència. La valoració del taller és positiva, perquè en tan sols una setmana s’hi han confeccionat 1.574 pantalles, 2015 mascaretes i 96 davantals.

stats