Política 30/06/2022

Transició Energètica destina 15 milions d'euros a la descarbonització del sector nàutic

L'import anirà dirigit a potenciar la fabricació d'embarcacions que generin zero emissions

ARA Balears
1 min
El conseller durant la visita a la drassana de llaüts 100 % elèctrics de l’empresa Medvolt Marine.

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha destinat 15 milions d'euros a la descarbonització del sector nàutic, que aniran orientats a la fabricació d'embarcacions que produeixin zero emissions contaminants, segons ha indicat aquest dijous el conseller Juan Pedro Yllanes.

Durant una visita a la drassana de llaüts 100% elèctrics de l'empresa Medvolt Marine, Yllanes ha recordat que el Pla d'Inversions de Transició Energètica de les Illes Balears (PITEIB) inclou un programa de 70 milions d'euros, on hi ha aquesta partida de 15 milions, per fomentar la mobilitat sostenible, la descarbonització de la mar i el cicle de l'aigua.

A més, aquesta línia d'ajudes té l'objectiu d'electrificar els ports de les Balears i d'instal·lar energies renovables en aquests espais. També cerca fomentar que les embarcacions s'adaptin a una combustió menys contaminant i alhora ajudar a crear un pol industrial per accelerar la implantació d'empreses que puguin fomentar llocs de treball "estables i de qualitat".

"Exemples com el que visitam avui són el camí a seguir, i és per això que posam a disposició de les empreses nàutiques fins a 15 milions d'euros del PITEIB per avançar en el procés d'electrificació de les embarcacions", ha manifestat el conseller. També ha subratllat que "en cap cas es pretén incrementar el parc nàutic de les Illes, sinó substituir-lo per un altre parc més sostenible".

stats