Societat 14/06/2022

El govern espanyol concedeix a les Balears 197 milions d'euros per a la descarbonització

"És l'impuls definitiu per a la transició energètica", ha destacat el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

ARA Balears
1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la transferència a les Balears del Pla d'inversions per a la transició energètica (PITEIB), dotat amb 233 milions d'euros en el seu conjunt, 197 dels quals seran gestionats per les Illes i destinats al finançament d'estratègies d'energia sostenible, una de les àrees de gestió del vicepresident de l'Executiu, Juan Pedro Yllanes.

Aquesta partida de doblers per accelerar la descarbonització "serà l'impuls definitiu per a la transició energètica", ha assegurat Yllanes. El vicepresident ha aclarit que es tracta d'un paquet d'ajudes que han de ser demanades abans de final del 2023, i executades abans que acabi el 2026. "És el que s'estava esperant per impulsar la transició energètica de manera definitiva a les Balears", ha subratllat.

Amb tot, ha detallat que les ajudes aniran destinades al desenvolupament de les renovables, l'energia eòlica marina, la mobilitat elèctrica i l'eficiència energètica. "Mai s'havia rebut un paquet d'aquesta quantitat i tendrem la possibilitat d'arribar a tots els sectors econòmics i a tota la ciutadania", ha indicat. D'altra banda, segons ha explicat el Govern en una nota de premsa, el desenvolupament del Piteib permetrà crear 7.000 llocs de treball, assolint el repte de passar del 6% al 30% de producció d'energies renovables a les Balears en quatre anys.

L'objectiu, segons ha especificat la Conselleria de Transició Energètica, és arribar a sectors no coberts per altres ajuts existents i impulsar la generació d’energia, l’emmagatzematge i la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles. A més, a banda dels 197 milions que gestionaran les Illes, els 36 milions restants del PITEIB seran gestionats de forma territorialitzada per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia d'Espanya (IDAE).

stats