Política 08/07/2019

Torra demana "solidaritat democràtica" als cònsols

El president reclama als diplomàtics "que facin el mateix que ja van fer amb Escòcia"

Ara
2 min
Torra demana "solidaritat democràtica" als cònsols

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat "solidaritat democràtica" davant dels representats del cos consular acreditat a Catalunya. "Demanem el respecte pels drets que ja han fet a altres països com Escòcia", ha apuntat Torra en referència al referèndum pactat entre britànics i escocesos.

El dret a l'autodeterminació ha estat la principal reivindicació de Torra davant els cònsols. El president ha fet referència al mateix acte de l'any anterior, que es va haver d'ajornar pel 155, i ha apuntat que "la persecució persisteix". "No som davant d'un conflicte judicial, sinó polític", ha reiterat Torra. Així mateix, el president també s'ha referit al document que el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU va emetre demanant l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

En l'acte també hi ha comparegut el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, que ha lamentat la petició del govern espanyol al TSJC de tancar les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra. El conseller ha defensat que les tres delegacions "estan complint amb les seves obligacions", i ha considerat que la seva activitat "és una necessitat i una obligació". Així mateix també ha reivindicat la necessitat que Catalunya estigui "present al món".

Bosch ha agraït als consolats presents a la ciutat de Barcelona la tasca d'"internacionalitzar Catalunya" i els ha qualificat d"antídots" per combatre tot el que passa a la societat catalana. El conseller ha explicat que actualment Barcelona és la quarta ciutat del món en oficines consulars, per darrere de Hong Kong, Nova York i Hamburg, i en els pròxims mesos està previst que la xifra de 90 consolats augmenti.

El vicedegà segon i cònsol honorari, José Luís López, ha agraït el suport de les institucions catalanes cap al cos consular. "Sempre es presten a cooperar", ha apuntat.

stats