Política 13/11/2020

Susana Mora demana diàleg en el conflicte entre l'IB-Salut i l'UCI del Mateu Orfila

Més per Menorca i PP exigiran explicacions a Patrícia Gómez al Parlament

Ivan Martin
2 min
Tercer dia de protestes a l'hospital de Menorca pel cessament del cap de l'UCI.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha demanat al Govern Balear que solucioni amb caràcter "immediat" el cessament del cap de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó, Ramón Fernández Cid, per part de l'IB-Salut. "Entenc que treballar per la salut és sempre una necessitat, però en l'actual context de pandèmia ha de ser una prioritat; els menorquins mereixen estabilitat en el seu principal servei i apel al diàleg i a fer feina conjunta", ha assenyalat.

D'aquesta manera, la presidenta de la màxima institució insular valora, per primera vegada, un conflicte que amenaça l'estabilitat de la plantilla de l'hospital de referència de l'illa. D'altra banda, ha defensat la "professionalitat" amb la qual han actuat els professionals sanitaris des de l'inici de la pandèmia i exigeix que es traslladi a la ciutadania una imatge de "tranquil·litat". Mora ho ha deixat clar: "No qüestion cap decisió que es prengui de manera tècnica, no em correspon i no em pertoca", tot i que reitera la voluntat d'arribar a una entesa entre totes les parts.

La presidenta de la institució diu: "Puc entendre que es prenguin decisions estructurals que afectin un servei o l'altre i s'ha de respectar, com també cal entendre que hi hagi descontentament en un col·lectiu".

Més per Menorca i el PP demanaran explicacions

Els grups de Més per Menorca i el PP exigeixen respostes a la consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez. Ambdues formacions han registrat una bateria de preguntes al Parlament perquè Gómez detalli els arguments que justifiquen el cessament del cap de l'UCI, com també que expliqui si tenia coneixement de la decisió del gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià.

El diputat Josep Castells es demana si la consellera Gómez està d'acord amb el cessament de Fernández Cid: "Volem saber si es tracta d'una decisió estrictament tècnica dins l'àmbit sanitari o amb el suport del Govern".

Per la seva banda, la presidenta del PP Menorca, Coia Sugrañes, denuncia que aquest incident posa al descobert les baixes de personal que s'han produït en altres serveis de la sanitat pública insular. "És el moment menys oportú per impulsar un canvi d'aquestes característiques i tenim por que les discrepàncies es traslladin en els centres d'atenció primària", ha declarat.

stats