Política 23/12/2018

El socialistes recorden l'assassinat de Jaume Rebassa a mans del nazisme

S'ha retut homenatge al que va ser regidor de l'Ajuntament de Palma i secretari general de la UGT amb motiu del 75è aniversari de la seva mort

Ara Balears
1 min
Un moment de l'homenatge a Rebassa davant la que va ser la seva casa.

PalmaEls socialistes de Mallorca han recordat aquest diumenge el seu company Jaume Rebassa Garcies, assassinat fa 75 anys a mans del nazisme. El PSIB ha destacat que Rebassa "perdurarà per sempre en el nostre record i en la defensa dels valors socialistes gràcies a l''stolperstein' que el recorda".

Jaume Rebassa Garcies va ser regidor de l'Ajuntament de Palma i secretari general de la UGT i morí en un camp de concentració nazi. Familiars i amics de la família li han retut homenatge a la pedra commemorativa recentment instal·lada davant la que fou casa seva, al carrer de Bellpuig de Son Espanyolet.

Jaume Rebassa va néixer a Palma el 1889. Sindicalista, polític i sabater, va passar per diferents presons quan fugia de Mallorca, també va estar en camps de concentració italians. L'any 1943 va ser enviat a Flossenbürg i, després, a Buchenwald, on va morir.

stats