El socialistes recorden l'assassinat de Jaume Rebassa a mans del nazisme

S'ha retut homenatge al que va ser regidor de l'Ajuntament de Palma i secretari general de la UGT amb motiu del 75è aniversari de la seva mort

Els socialistes  de Mallorca han recordat aquest diumenge el seu company Jaume  Rebassa  Garcies, assassinat fa 75 anys a mans del nazisme. El  PSIB  ha destacat que  Rebassa  "perdurarà per sempre en el nostre record i en la defensa dels valors socialistes gràcies a l'' stolperstein' que el recorda" .

Jaume   Rebassa  Garcies va ser regidor de l'Ajuntament de Palma i secretari general de la UGT i morí en un camp de concentració nazi. Familiars i amics de la família li han  retut homenatge a la pedra commemorativa recentment instal·lada davant la que fou casa seva, al carrer de Bellpuig de Son  Espanyolet .

Jaume  Rebassa  va néixer a Palma el 1889. Sindicalista, polític i sabater, va passar per diferents presons quan fugia de Mallorca, també va estar en camps de concentració italians. L'any 1943 va ser enviat a  Flossenbürg  i, després, a Buchenwald, on va morir.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF